Matka Teneriffalle 17.11.2013 -1.12.2013

Näkymä Sunprime Coral Suite hotellimme terassilta - vastakkaisella puolella oli ravintola jossa myös musiikkiesityksiä ja erilaisia teemailtoja!

Saimme tehdä jälleen mukavan ja monipuolisen matkan Playa de las Americasin lämpöön.Hotelliksi olimme valinneet 5 edellisestä kerrasta ( Sunwing Resort Fanabe) poiketen Sunprime Coral Suite ,Hotelli oli toisella puolella lomakohdealuetta ( Fanabe -Americas -Christianos) - lähellä liikekeskusta - yöelämää ja vain n 500 m erittäin suojaiselle uimarannalle, Atlanti on kova meri ja jos ranta ei ole suojainen - on siellä monesti niin kovat mainingit ettei uimaan uskalla mennä - Tämä ranta oli poikkeus! Vaikka hotellimme oli lähellä lähes kaikkea - yömelu ei kuulunut huoneistoomme - hotellin soittotoimintakin loppui noin 22.30 . Huoneistomme oli kulmahuoneisto josta seurasi että terassiakin oli kahdella puolella - aamu /ilta-aurinkoa varten. Tälle ei juuri ollut kuitenkaan käyttöä koska aika meni muissa aktiviteeteissa hyvinkin tarkkaan.
 Matkalle otin oman uuden pyöräni mukaan - sellaista ei löytynyt paikallisista vuokraamoista. Itse asiassa oman pyörän kuljettaminen tulee halvemmaksi kuin pyörän vuokraaminen 2 viikoksi! Kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa! Pyöräily on lomakohteessa hyvä vaihtoehto,näkee uusia paikkoja paljon enemmän samalla kun voi aistia saaren karusta kauneudesta ja miellyttävästä ilmastosta - samalla kunto nousee - mäethän siellä ovat tälläiselle tasamaan turistille todelle vaativia . 2 viikon aikana tuli matkaa pyörällä n 600 km  joka 12 päivälle tekee
50 km/pv - jakaantui joskus aamu ja iltalenkkiin  joskus yhteen matkaan mielialasta ja fiiliksestä riippuen. Kävin  karttapalveluni mukaan 1250 m korkeudessa - sitten loppuivat voimat nousta ylemmäksi  kun eteen tuli n 1,5 km nousu joka olisi ollut n 12-13 % kulmassa. Jarrujen kiristys ja huikaiseva mutta varovainen lasku alas  - vapaalla en uskaltanut antaa tulla - vauhti olisi noussut aivan llian kovaksi - siellä pitää muistaa että jossakin kohtaa on aina se iso oja vieressä!

Vierailimme yhtenä päivänä opastetulla matkalla Loro Parquessa  - Puerto De La Cruzissa - näkemistä ja kokemista on koko päiväksi pienellä alueella - on alligaatoreista , Orankeihin ja mitä värikkäimpiin papukaijoihin. Siellä saimme  seurata myös delfiineiden ja valkovalaiden huikaisevia esityksiä. Yhden illanvieton koimme suuren musiikkinäytöksen parissa
 Magmatenerife - oli huikaiseva esitys musiikkia 1900 luvun alusta nykypäivään, oli ooperaa, jazz musiikkia, Beatles, Celine Dion ym huikaisevine akrobatia ryhmineen . Kannattaa käydä - esitykset lomakaudella tiistaisin ja torstaisin . Hintaa esityksellä on vain 35 € / 3,5 h.
 Uintia luonnollisesti harrastimme lähes joka ilta - tämä oli uutta minulle! Monia muistoja rikkaampana palasimme 1.12  + 25 C lämmöstä  , Oulunsalon + 2 C räntäsateeseen.Mutta miksipä sitä lähtisi kauas jos täällä olisi samanlaista!!!

Haaveita ja tavoitteita täytyy olla - harjoittelu seuraavaa matkaa varten ( 02.11- 17.11.2014) on  käynnissä - jospa sitten voisin nousta 1500 m korkeuteen pyörällä - siellä olisi sellainen pieni ja idyllinen kylä ! 

Kuka pitää mistäkin minun suosikkini on Americas - aina löytyy uutta koettavaa ja nähtävää!

Terveisin Osmo Heikki  

Näkymä eräältä pyörälenkiltä - aurinko paistaa ja meri ja taivas siintää

Americasin rantabulevardia - on 12 km pitkä

Nestetankkaus - ah niin hyvää capuccinoa ja vichyä

Loro Parquessa - Delfiinit osaavat!

Magma Tenerife musiikkisalin aulasta