22. joulu, 2018

22.12.2018

 No niin pääsimme tänne asti : Nimittäin ( lainaus ylen sivuilta)"Tänään on talvipäivänseisaus, jolloin päivä on lyhimmillään pohjoisella pallonpuoliskolla.

Aurinko paistoi suoraan Kauriin kääntöpiirille kello 0.23 Suomen aikaa.
Päivä on yhtä lyhyt sekä eilen että tänään. Helsingissä päivän pituus on viisi tuntia ja 49 minuuttia, Oulussa kolme tuntia ja 34 minuuttia ja Rovaniemellä kaksi tuntia ja 15 minuuttia.
Huomisesta lähtien päivä alkaa hiljalleen pidentyä, ja kevätpäiväntasauksena maaliskuussa päivä ja yö ovat yhtä pitkät." Lainaus loppuu .  Tästä ensin joulua juhlimaan - emme vietä kulutusjuhlaa mitä nyt  Maalämpöpumppu vähän tiuhempaan   käy kun äityi pakkasetkin - muuten verkossa on sellainen Hiilijalanjälkilaskuri - se kun on päivän termi  - maalämpö pienentää meidän tapauksessa hiilijalanjälkeä 10 % aivan merkittävä asia. Laitoin myös pienen summan valitsemaani kohteeseen lahjaksi joka kohdistuu Lapsiin . Monilla Suomenkin lapsilla menee huonosti - sikäli ymmärrän noita keräyksiä ja niissä voi olla jollakin lailla mukana.ILO se on antajallakin ! Ohessa Leevi Madetojan laulusta toinen säkeistö
Syttyi siunattu joulutähti
yöhön maailman raskaaseen,
hohde määrätön siitä lähti,
viel´ on auvona ihmisten;
kun se loistavi lasten teille,
päilyy järvet ja kukkii haat,
kuusen kirkkahan luona heille
siintää onnelan kaukomaat.
Toivotan teille kaikille  Rauhallista Joulua !
Toivon myös että tulevasta vuodesta 2019 tulisi parempi kuin piakkoin päättyvä 2018.
Huolehtikaamme itsestämme ja läheisistämme!!
Osmo Heikki