14. touko, 2019

Ilmastomme muuttuu

 lmakehän hiilidioksidipitoisuus on ylittänyt jälleen yhden virstanpylvään.

Science Alert sivusto kirjoittaa, että Havaijilla tehdyissä mittauksissa ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historian ylittänyt 415 osaa miljoonassa (ppm).
Lauantaina Mauna Loa Observatoryllä Havaijilla ilmakehän CO2-pitoisuudeksi mitattiin 415,26 ppm.
”Tämä on ensimmäinen kerta ihmisen historiassa, kun planeettamme ilmakehän CO2-pitoisuus on yli 415 ppm”, kommentoi Twitterissä meteorologi Eric Holthaus.
MAINOS
Ei vain kirjoitetun historian aikana, eikä vain maanviljelyksen keksimisen jälkeen 10 000 vuotta sitten. Tämä tarkoittaa aikaa, kun ihmiset ovat olleet olemassa miljoonien vuosien ajan. Me emme tunne tällaista planeettaa.”
Vasta muutama vuosi sitten CO2-pitoisuus ylitti 400 ppm:n rajan, ja vuonna 2017 ylitettiin 410:n raja. Vielä vuonna 1910 CO2-pitoisuus oli 300 ppm. Mitä enemmän hiilidioksidia ilmakehässä on, sitä enemmän lämpöä sitoutuu ilmakehään.

Kuten Tekniikan Maailma huhtikuussa kirjoitti, kun hiilidioksidipitoisuudet olivat viimeksi niin korkealla kuin nyt, etelänavalla kasvoi puita.
PKUTEN TEKNIIKAN Maailma huhtikuussa kirjoitti, kun hiilidioksidipitoisuudet olivat viimeksi niin korkealla kuin nyt, etelänavalla kasvoi puita.
Plioseeni oli geologinen aikakausi noin 5,3–2,6 miljoonaa vuotta sitten. Tuolloin maapallon ilmasto oli noin 3–4 °C nykyistä lämpimämpi ja etelänavalla lämpötila oli jopa 20 °C nykytilannetta lämpimämpi.
liTuolloin etelänavan läheisyydessä, noin 480 kilometrin päässä navasta kasvoi muun muassa metsää. Tämä leikkaus on Tekniikan Maailmasta Lainaus loppuu""

" Tuskin voimme estää ilmaston muuttumista , voimme vain yrittää minimoida siitä tulevia haitallisia seurauksia , muutos tullenee kohtelemaan telluksemme eri osa-alueita eri lailla"
Osmo Heikki