31. maalis, 2020

Maaliskuu 31.3.2020

 Tässä on pidetty hieman hiljaiseloa - ja toteutettu sitä mitä meiltä odotetaan   ( yli 70 v) -  toivoa en ole menettänyt  tämän Koronan suhteen - vaikka inhimillisten kärsimysten lisäksi Maamme on ajautumassa pahaan taloudelliseen tilanteeseen

Toivottavasti siihenkin löytyy lääkkeitä - niitä ajatuksia voi käydä lukemassa mm www.talouskriisi.fi sivustolta .
Löytyykö itse tautiin helpotusta mm Urheilun saralta   , nimittäin  FI tallit ovat kehittämässä hengityskonetta joka voidaan saada nopeastikin tuotantoon  alla Iltasanomien liite aiheesta !
Julkaistu: 30.3. 7:42
Britanniassa toimivat formula 1 -tallit alkavat valmistaa hengityskoneita koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
F1-tallit haluavat kantaa kortensa kekoon, kun maailma taistelee koronaviruspandemiaa vastaan.
Lajin kauden alku viivästyi ainakin kesäkuulle ja Kanadan GP:hen, ja Britanniassa toimivat F1-tallit ovat päättäneet käyttää aikansa ja voimavaransa muuhun kuin omaan lajiinsa.
Britannian hallitus vetosi kaksi viikkoa sitten eri teollisuudenalojen yrityksiin, että nämä alkaisivat yhteistyössä valmistaa hengityskoneita sairaaloiden käyttöön.
F1:n virallisella verkkosivulla kerrotaan, että seitsemän tallia – Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault ja Williams – ovat viimeisen kahden viikon ajan auttaneet maanlaajuisessa operaatiossa.
Hengityskoneet ovat elintärkeitä pahoista koronaviruksen aiheuttamista oireista kärsivien hoitamiseen. Hengityskoneista on pulaa maailmanlaajuisesti.
Yksi ”Project Pitlaneksi” nimetyn projektin tavoitteista on hengityskoneiden nopea suunnittelu ja prototyyppien tuottaminen sertifiointia ja massatuotantoa varten.
Project Pitlane jakaa eri vastuualueita eri talleille.
 
– Projektissa keskitytään F1:n ainutlaatuiseen kykyyn löytää nopeasti vastauksia teknologisiin haasteisiin. Alan keskeinen osaamisalue on nopea suunnittelu, prototyyppien valmistaminen, testaaminen ja ammattitaitoinen kokoaminen. Näin pystymme tuottamaan lisäarvoa laajemmin alan pyrkimyksiin vastata nykytilanteen haasteisiin.
 
Tallit kertovat samalla olevansa valmiita myös muissa asioissa auttamiseen tarpeen mukaan.
Myös italialaistalli Ferrari on tarjonnut insinööritaitoaan koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
Janne Oivio
 Ohessa  talouskriisin kuva !
Nyt jos koskaan tarvitsemme yhteen hiileen puhaltamista!
Osmo Heikki