1. joulu, 2020

Teksti

Marraskuu oli ja meni mutta mitä Marras itseasiassa tarkoittaa alla pari selitystä! Vastaus: Marraskuun nimen alkuperästä on parikin selitysvaihtoehtoa. Sen alkuosa marras on hyvin vanha indoeurooppalainen lainasana, joka tarkoittaa kuollutta tai kuolemaisillaan olevaa. Marraskuu voisi siis viitata siihen, että tuohon aikaan luonto kuolee tai oikeastaan asettuu talvilepoon. Toisen näkemyksen mukaan kuukauden nimi voisi tulla siitä, että se on aikaa, jolloin kuolleiden henget, martaat, ovat olleet liikkeellä. Vainajiahan muistetaan edelleen marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, pyhäinpäivänä.

 
Monissa muissa Euroopan kielissä marraskuun nimitys pohjautuu latinan yhdeksää tarkoittavaan lukusanaan novem. Tämä juontuu siitä, että roomalaisille maaliskuu oli vuoden ensimmäinen kuukausi ja marraskuu siten yhdeksäs."
 
Nyt elämme Joulukuuta - TOIVOA sopii että opimme elämään nyt tämän vitsauksemme Koronan kanssa . Tähän voisi kiteyttää 3 lauluakin , Kauempaa ja Kauempaa ....! Muista pestä kädet ja sormen välet niin sä terveenä elät ( lasten laulu) ja sitten tietysti On ihanaa kun aurinkoinen paistaa ! Jospa jo ensi kesä olisi hieman parempi , NYT täytyy jaksaa ! Toivoa kuitenkin on vielä ! Me yhdessä pystymme tämän ongelman tekemään siedettävämmäksi ! Monilla tahoilla tehdään nyt asian eteen Työtä - Koronarokotekin on tulossa - mutta aikaahan siihen menee ennenkuin luvat ovat kunnossa ja kansoja riittävästi rokotettu. Onneksi meillä on vielä luonto jossa voimme liikkua ja nauttia ! Sinne siis !
Kaikkea hyvää , pidetään huoli itsestämme ja kanssaihmisistämme.!
Ystävällisin terveisin ! Osmo Heikki