30. joulu, 2020

Vuoden vaihtuessa

Vuoden vaihtuessa on tapana tehdä uuden vuoden lupauksia. Lupauksia itselle ja läheisille. – Lupaan viettää tipattoman tammikuun, laihduttaa 10 kg, siivota keittiön kaapit tai soittaa vanhemmilleni usean tieämmin,auttaa vähempiosaisia jne. Lupaukset tuntuvat oikeilta ja hyviltä uudenvuoden aattona, mutta usein ne haihtuvat mielestä jo seuraavalla viikolla.

Mitä jos tänä vuonna unohtaisit lupaukset ja keskittyisit unelmointiin? Uusi vuosi tuo tullessaan uusia mahdollisuuksia. Pysähdy ensin katsomaan taaksesi: minkälainen oli vuosi 2020, mistä innostuit, mitä opit, mikä oli vaikeaa? Mistä voit kiittää? Käännä sen jälkeen katseesi tulevaan: jos kaikki olisi mahdollista, mitä toivoisit? Anna ajatusten laukata ja mielikuvituksen lentää. Kirjoita ja piirrä. Mikä on tärkeää juuri nyt? Mitä voit itse tehdä, mihin tarvitset apua?
Kun unelmat alkavat hahmottua, voit asettaa itsellesi tavoitteita. Mikä on seuraava askel tai pieni teko, jolla pääset tavoitetta kohti?
Unelmointi on tärkeää. Se on omien tarpeiden kuuntelemista ja tavoitteiden asettamista. Mitä haluat enemmäin kuin aiemmin, mitä vähemmän? Mitä uutta toivot elämääsi? Unelmointia voi harjoitella ja siinä voi tulla mestariksi."
Tietysti tämä korona ja muu vaikuttaa meihin mutta ei se estäne pyrkimästä parempaan . Ilman lupauksia Toivotan kaikille teille parempaa vuotta 2021 !
Osmo Heikki