Juttua , ajatuksia

5. joulu, 2020
5. joulu, 2020

On joulukuu ja 6.12 vietämme  Suomen itsenäisyyspäivää  . Tämä itsenäisyyspäivä varmaankin muistetaan  pitempään ajansaatossa kuin tavanomaiset. Vaikka olemme itsenäisiä niin tämän pandemian vuoksi  olemme tulleet ehkä vielä riippuvaisemmiksi muiden kansojen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä  , Tämä virus ei tunne eikä kunnioita  rajoja eikä miedän julistamia itsemääräämisoikeuksia tai jotain ihmisten tekemiä säännöksiä muihin tarpeisiin. Tälle on luotava omat käyttäytymisnormit ja omat lääkkeet.  Uskon että tästäkin  YHDESSÄ selviämme. 

Toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivän  aikaa - eläkäämme turvallisesti

 Osmo Heikki

1. joulu, 2020

Marraskuu oli ja meni mutta mitä Marras itseasiassa tarkoittaa alla pari selitystä! Vastaus: Marraskuun nimen alkuperästä on parikin selitysvaihtoehtoa. Sen alkuosa marras on hyvin vanha indoeurooppalainen lainasana, joka tarkoittaa kuollutta tai kuolemaisillaan olevaa. Marraskuu voisi siis viitata siihen, että tuohon aikaan luonto kuolee tai oikeastaan asettuu talvilepoon. Toisen näkemyksen mukaan kuukauden nimi voisi tulla siitä, että se on aikaa, jolloin kuolleiden henget, martaat, ovat olleet liikkeellä. Vainajiahan muistetaan edelleen marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, pyhäinpäivänä.

 
Monissa muissa Euroopan kielissä marraskuun nimitys pohjautuu latinan yhdeksää tarkoittavaan lukusanaan novem. Tämä juontuu siitä, että roomalaisille maaliskuu oli vuoden ensimmäinen kuukausi ja marraskuu siten yhdeksäs."
 
Nyt elämme Joulukuuta - TOIVOA sopii että opimme elämään nyt tämän vitsauksemme Koronan kanssa . Tähän voisi kiteyttää 3 lauluakin , Kauempaa ja Kauempaa ....! Muista pestä kädet ja sormen välet niin sä terveenä elät ( lasten laulu) ja sitten tietysti On ihanaa kun aurinkoinen paistaa ! Jospa jo ensi kesä olisi hieman parempi , NYT täytyy jaksaa ! Toivoa kuitenkin on vielä ! Me yhdessä pystymme tämän ongelman tekemään siedettävämmäksi ! Monilla tahoilla tehdään nyt asian eteen Työtä - Koronarokotekin on tulossa - mutta aikaahan siihen menee ennenkuin luvat ovat kunnossa ja kansoja riittävästi rokotettu. Onneksi meillä on vielä luonto jossa voimme liikkua ja nauttia ! Sinne siis !
Kaikkea hyvää , pidetään huoli itsestämme ja kanssaihmisistämme.!
Ystävällisin terveisin ! Osmo Heikki
17. marras, 2020

 

Tässä on vähän pirttioleilua ja pientä aktiviteettia harrastettu - ilmeisesti viime viikolla kylmetyin lenkillä kunnolla , ja siihen kun flunssapiikki haettiin niin äityi hieman tukkoiseksi olo - pyöräkin tuli kipeäksi - oli NIIN paljon kilometreja takana että toiset renkaat reilussa vuodessa - takanavan huolto - ketjun huolto ja sähkömotorin uusiohjelmaversio sisään - KONEVAPARI SE OSAA! Jospa tässä vielä tälle viikolle pääsee lenkillekin. Onneksi on kahvakuula- vastusnauhat ja oma kropppa jolle voi ilman pyörääkin jotain tehdä.. tottakai tympiii, mutta eiköhön se tästä!
Osalistuin viikonloppuna Nenäpäiväkeräykseen - tuli ihan hyvä mieli , samalla muistelin tätini matkoja Ambomaalle jossa kävi Lapsia opettamassa , Raahen Seminaarin käynyt ! Seminaaria ei enää ole - eikä sen tilallle tullutta mm Tietotekua ! Puute se on Raahelle ! Monenlaista on 1940-1950 luvullakin sattunut - kuvassa Purjeiden ompelua kun myrskyssä olivat revenneet.
Matka silloin kesti yli kuukauden Suomesta - Ambomaalle ! Kutsumus on ollut hänellä suuri - kanssaihmisten ja lasten auttaminen!
Kaikkea hyvää teille !
Liikutaan omien mahdollisuusuuksien mukaan!
Osmo Heikki

 

 
8. marras, 2020

Hyvää isänpäivää teille kaikille Isille ! Vuosi on jaksettu edellisestä Juhlapäivästä pakertaa omissa arjen askareissa tai suuremmilla Areenollla vaikuttaen Yhteiseksi hyväksi . Toivottavasti olemme saaneet onnistumisenkin tunteita - se on jaksamisenkin kannalta tärkeää - varsinkin näin epävarmoina aikoina. Kukkaa oli taas Aamupalapöydässä ja tietysti Bakelsia - Kaloreita varmaan hurja määrä - mutta empä ruvennut laskemaan - olisi voinut jäädä syömättä - no tietääpä se vähän kovempaa lenkkiä tälle päivälle - eilen olikin pyöräilystä vapaa - lihashuoltoa - venytyksiä jne! Kokeilin päivän päätteeksi taas uutta , pystyin seisiomaan jo yhdellä jalalla ilman mitää tukea Nyt harjoittelu hyvän ohjeistuksen ja oman Sisun avullla on kannattanut.!

Oikean jalan polvitukikin on vähentänyt siinä ilmennyttä liikuntakipua ja vasempaan jalkaan lisännyt - Kipugeelillä on selvitty !
Liikunnan iloa - Välitetään toinen toisistamme - pidetään huolta!
Terveisin Osmo Heikki