Juttua , ajatuksia

24. touko, 2020

 

Viikko takana- hienoja pyöräilykelejä, paljon kilometrejä - ulkona nauttimista - jopa Terassillakin !!  Korona oli huomioitu - pöytiin ei tarjoiltu - nautin Kahvini  pyörän päällä  ja nostin lähtiessäni  vermeet kaiteelle  - toivottavasti pian yhteiskunta vähän enemmän aukeaa - mutta varovaisuus edelleen tarpeellista. Palaillaan !
Osmo Heikki 
14. touko, 2020
1 Koronakarenssiviikko alkaa olla voiton puolella - kukapa tietää montako edessä ? Toivottavasti koko maapallo ei nytkähdä kovin suureen laskusuhdanteeseen  - toivoa myös sopii että nyt  panostetaan myös uuteen teknologiaan , palveluihin ,kun rahaa kuitenkin käytetään  jne.!
Eilen sain uusia tuloksia  käydessäni   Sairaalassa tutkimuksissa , hämmästyin miten hiljaista siellä on  - asiakkaat ovat kadonneet - taudit ja vaivat tuskin - odotettavissa varmaankin ruuhkaa sitten kun ihmiset uskaltavat mennä palveluihin !!  Alustavan tutkimuksen mukaan minulla ei ilmeisesti  ole  erästä S :llä alkavaa sairautta  - kyllä helpotti -ainakin vähän . Riemulla siinä sitten iltapäivällä tehtiin n vakiolenkki  Hienossa Raahelaisessa säässä - mitä nyt tuuleskeli - parempi ilma kuin - oliko se nyt maanantaina kun räntää tuli isoina löntteinä  - ei sekään estänyt liikkumistani, sisäinen palo ja tunne on voimakas - tietysti sähköavusteinen pyöräni auttaa tässä - mutta se mahdollistaa  myös liikkumiseni tällä  taajuudella !- Tuntuu vapauttavalta huomata että itsestä on löytynyt näinkin paljon voimavaroja . Läheisten tuki ja hoitavat ihmiset ovat myös olleet tärkeänä lenkkinä tässä . Liikkukaa tekin omien kykyjenne ja mahdollisuuksien mukaan. Huomannette aikaa myöten että saatte hyviä fiiliksiä ym.
Kaikkea hyvää ja voimia!
Osmo Heikki

 

1. touko, 2020

 Klara Vapen , Bara Vatten ! Näin toukokuukin pyörähti käyntiin  - monelle hyvin erilainen - jäänee paremmin mieleen - se oli silloin kun oltiin koronakaranteenissa  tai jotakin tätärataa. Itselleni aika normaali Vapun aika  -  Mitä nyt Paikallinen ammattimies kävi laittamassa uuden väliaikaisen verkon, pääsee töllöttämään Koronatelevisiota ja suihkimaan verkossa  - Elisa löi piuhansa kiinni  - otin palvelua toiselta toimittajalta - Hyvin pelittää - Jään odottamaan milloinka tämä Raahen Kuidun Tosi noppee oikein kytketään vai onko siinäkin odotettavissa Koronaviivettä  ja sitten taas vaihtuu vermeet , entiset eivät käy kun eivät ole yhteensopivia - Luonto ei pidä tällaisesta  Roskaamisesta ja rajallisten materiaalien /energian hukkakäytöstä -Paljon on meillä vielä oppimista KIERRÄTTÄMISESSÄ  -  Pesäpallossa se kohtuu hyvin osataan - vaikka nyt Pohjolan Pasin tai Kemilän Jussin  Erkoiskorkea pomppu - miehet rullasi pesiltä toiselle!

Olen tottunut tekemään Vapun päivänä kohtuupitkän lenkin  - tänään ajoin sen Suomen luonnolle ja ihanalle tunteelle mitä Viikolla otetut Verikokeet paljastivat - no ei ratketa  vielä riemuun kun joku tulos on tulematta -  Elämäntapamuutokset ovat purreet ! Lenkkikin onnistui n 50 km hienoja kilometrejä - pysähdyin ihailemaan Haapajärven tekoaltaan maisemia - nousi nuoruus mieleen - Kun yhtenä kesänä poikakamraatin kanssa poljimme Pattijoelta tulevan altaan maisemille vaaitsemaan ojia ja kanavia - nyt ovat nekin veden alla. Mutta saimme arvokasta työelämäkokemusta ja tietysti vähä liksaakin !!
Hienoja muistoja !  Rauha  kaverini muistolle ,  hän on siirtynyt paremmille pyöräteille ! 
Kylläpä lenkin jälkeen tuli hieno Olo - kuten joku sanoi kuin viistoista kesäisellä ! Kerrotun mukaan silloin on Tukka Suaven kanssa takana ja Elämä Edessä , Liekö nyt toisinpäin kaikkinensa . Liikkukaa tekin - Ryhtymisen kynnys on yleensä se korkein kynnys joka pitää ensin ylittää - suunnittelipa mitä hyvänsä ! Kuva Haapajärven tekoaltaalta!
Palaillaan ! Osmo Heikki
25. huhti, 2020

 

Elelemme  25.4  Huhtikuu loppuu pian - onkohan minkälaista toivoa toukokuulle - toivottavasti aurinko ja muu luonto pääsisi valaisemaan edes osittain synkeitäkin mieliämme. Minulle tuli juuri aamulla ihan positiivinen olotila  - SIITÄ on n 4,5 v AIKAA kun edellisen kerran pystyin edes joltisestikin ottamaan askelia ilman Eevaa - hoitajaa- rollaattoria- kävelysauvoja tai kyynärsauvoja - MUTTA nyt otin ensimmäiset n 15 m !   Hermotukset pelasivat paremmin  , samankokoisia  kipuja ei tuntunut, Itseluottamustakin löytyi enemmän JNE ! En elättele isoja toiveita mutta askel on iso Oikeaan suuntaan! Työtä ja uskoa se on vaatinut - ja TIETYSTI oikeita ohjeita ja huolenpitoa  - Saan olla näistäkin kiitollinen !  Tuki tulee olemaan vielä mukana !Jospa se tästä vielä kehittyisi - niin voisi ajatella jotakin muutakin haavetta ! Häviän yhden vedon eräälle ihmiselle  - mielelläni sen huolehdin sopivassa kohdassa  ! Muutenhan tässä mennään  ~ Koronakaranteenin ehdoilla  . Kun hankimme jotakin nyt jos koskaan on parempi ottaa lähikaupasta ja alueelta. Hiljaista on Raahenkin kaduilla!
Paremmilla mielin pyrin tänään pitemmän pyörälenkin tekemään ! 😀 - Liikkukaa tekin - tuntemusten ja mahdollisuuksien mukaan ! Liikuntakin on Lääkettä !
Palaillaan !
Osmo Heikki 
31. maalis, 2020

 Tässä on pidetty hieman hiljaiseloa - ja toteutettu sitä mitä meiltä odotetaan   ( yli 70 v) -  toivoa en ole menettänyt  tämän Koronan suhteen - vaikka inhimillisten kärsimysten lisäksi Maamme on ajautumassa pahaan taloudelliseen tilanteeseen

Toivottavasti siihenkin löytyy lääkkeitä - niitä ajatuksia voi käydä lukemassa mm www.talouskriisi.fi sivustolta .
Löytyykö itse tautiin helpotusta mm Urheilun saralta   , nimittäin  FI tallit ovat kehittämässä hengityskonetta joka voidaan saada nopeastikin tuotantoon  alla Iltasanomien liite aiheesta !
Julkaistu: 30.3. 7:42
Britanniassa toimivat formula 1 -tallit alkavat valmistaa hengityskoneita koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
F1-tallit haluavat kantaa kortensa kekoon, kun maailma taistelee koronaviruspandemiaa vastaan.
Lajin kauden alku viivästyi ainakin kesäkuulle ja Kanadan GP:hen, ja Britanniassa toimivat F1-tallit ovat päättäneet käyttää aikansa ja voimavaransa muuhun kuin omaan lajiinsa.
Britannian hallitus vetosi kaksi viikkoa sitten eri teollisuudenalojen yrityksiin, että nämä alkaisivat yhteistyössä valmistaa hengityskoneita sairaaloiden käyttöön.
F1:n virallisella verkkosivulla kerrotaan, että seitsemän tallia – Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault ja Williams – ovat viimeisen kahden viikon ajan auttaneet maanlaajuisessa operaatiossa.
Hengityskoneet ovat elintärkeitä pahoista koronaviruksen aiheuttamista oireista kärsivien hoitamiseen. Hengityskoneista on pulaa maailmanlaajuisesti.
Yksi ”Project Pitlaneksi” nimetyn projektin tavoitteista on hengityskoneiden nopea suunnittelu ja prototyyppien tuottaminen sertifiointia ja massatuotantoa varten.
Project Pitlane jakaa eri vastuualueita eri talleille.
 
– Projektissa keskitytään F1:n ainutlaatuiseen kykyyn löytää nopeasti vastauksia teknologisiin haasteisiin. Alan keskeinen osaamisalue on nopea suunnittelu, prototyyppien valmistaminen, testaaminen ja ammattitaitoinen kokoaminen. Näin pystymme tuottamaan lisäarvoa laajemmin alan pyrkimyksiin vastata nykytilanteen haasteisiin.
 
Tallit kertovat samalla olevansa valmiita myös muissa asioissa auttamiseen tarpeen mukaan.
Myös italialaistalli Ferrari on tarjonnut insinööritaitoaan koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
Janne Oivio
 Ohessa  talouskriisin kuva !
Nyt jos koskaan tarvitsemme yhteen hiileen puhaltamista!
Osmo Heikki