Juttua , ajatuksia

2. huhti, 2021

 

Oikein hyvää ja turvallista pääsiäisaikaa teille kaikille !
Jospa vaikka mansikka-aikana olisi vähän paremmin !
Terveisin Osmo Heikki
31. maalis, 2021

Olipahan eilen Lenkki - Tuulla jaksoi minkä palkeista tuli - paljonkohan alueemme myllyt jauhoivat Energiaa ! Minun onneksi on tuo sähköavusteinen menopeli - ei olisi ulos tullut lähdettyä jos ei olisi tuota ollut . Sellainen vakio n 35 km - Kaikki ostoeväät kuluivat matkalla ... ! Iltapäivällä sain sitten tärkeän soiton

Koronarokotuksen ensimmäisen ajan ! Jospa se tästä - sitäkin odotellessa ,,!
Osmo Heikki
27. maalis, 2021

Saimme eilen uuden kompressorin Maalämpöömme kun Uusiolämpö ( Sami Ahola ) kävi kompressorin vaihtamassa - Oli muuten Samin ensimmäinen maalämpöasennus silloin aikoinaan > 15 v sitten ! Hyvin on homma toiminut , Nyt oli aika päivittää "sydän" ja vaihtaa se optimikokoon 16 kw:sta tulikin 8 KW - hiljainen peli ja käy optimiteholla - energiaa säästyy ..! Vaihtotyö tapahtui turvallisesti ammattitaidolla - oli Koronaturvallisuus , paloturvallisuus ja Freonien talteenotto huolehdittu Ammattitaidolla - näin se Yritysvastuu toimii - asiakkaista pidetään huolta ! vanha kompressori tykötarpeinen menee myös Kierrätykseen ! Kiitokset Samille , yrityksineen !

Raahelaista ammattitaitoa ! Käytetäämpä sitä ! Osmo Heikki
20. maalis, 2021

Lähestymme  kevättä  vaikka joskus tuntuu että hitaasti – kun lunta on tullut  monena viikonpäivänä ,.Kevät on puhkeavia lehtiä, laulavia lintuja, valoisia iltoja – ja tärkeä tähtitieteen kulmakivi. Silloin nimittäin Aurinko on aivan kohtisuorassa Maan päiväntasaajan yllä.   Ajankohtaa kutsutaan kevätpäiväntasaukseksi, ja vuonna 2021 se osuu Lauantaiksi 20. päiväksi maaliskuuta.  Siten talvi on virallisesti ohi ja tähtitieteen näkökulmasta on siirrytty kevääseen, joka kestää kesäpäivänseisaukseen, 21. kesäkuuta  saakka. Pohjoisnavalla alkaa tauoton puolivuotinen päivä ja etelänavalla yö.Kesää kestää syyspäiväntasaukseen, ja syksyä taas talvipäivänseisaukseen Nämä neljä astronomista kulmakiveä jaksottavat siis vuodenaikojen vaihtelua.Mekin elämme jollakin lailla vuoden kiertokulun mukaan ja toivoa sopii että osaisimme vielä paremmin ottaa huomioon ympäristömme  jonka tuhoutumisesta niin paljon puhutaan. Myönnettävä on että olemme vieraantuneet luonnosta – maailman ja elämänmenoa ovat ohjanneet muut asiat. Nyt ehkä orastavaa muutosta on havaittavissa, Koronapelikin on tuonot osan muutoksen aallosta - kuinka pysyviä ovat  aika näyttää Ylilyöntejä siinäkin tapahtuu. Tälläinen tavallinen eläjä on hämmennyksissä siitä että mitä saisi tehdä- syödä – miten saa liikkua – onko hyvä niin tai näin .  Ohjetta on jos minkälaista – riippuu antajasta ja hänen tarkoitusperistään. Ehkä hyvä neuvo olisi KOHTUUS, ja KIERRÄTYS  Pesäpallossakin  voitasiin vaihtajatermi muuttaa kierrättäjäksi  - sitähän hän tekee, pomppua  ruutuun tai kierrenäpyä rajaan - ja kenttä rullaa..!   Toivotaan että ehjempi kausi pystytään pelaamaan kuin 2020 , tiedä sitten milloin sarja alkaa  - aika näyttää !

Liikutaan , eletään terveellisesti  koetetaan vielä jaksaa  tämän koronapelinkin kanssa !

Osmo Heikki

15. maalis, 2021

Tämäkin oli hieno ja huikea kehityskaari jossa sain olla mukana hyvinkin haasteellisessa projektissa - alkoi n 26.2. 1986 ja n 14 v myöhemmin meillä oli mittalaitteen ohjaus vietynä keskusvalvomoon ja tulokset seurattavissa verkossa ! Kyllä RR aikoihin tehtiin osastottain Pioneerityötä - halusimme tehtaamme menestyvän - tietysti toivomme että Sampo jaksaa jauhaa mitä nyt n 1000 v vanha Raudan valmistusteknologia jää sivuun ja uutta Pukkaa tilalle ! Kiitokseni Ruukille ja monille monille työkavereille !

Muutenhan tässä on mennyt enenevien kipujen kanssa   -  laakeri kaipasi vaihtoa - millon päässee telakalle !!

Palaillaan!

 

Osmo Heikki