Juttua , ajatuksia

31. heinä, 2020

Heinäkuu on lopuillaan mutta onneksi on kesää vielä jäljellä kuten eräässä laulussakin todetaan . Laitetaan nyt vaikka mille heinäkuun loppupuolen päivälle tämä minulle merkittävä asia joka on tapahtunut : Nimittäin n 4,5 Vuoden jälkeen saan ainakin sisätiloissa heittää kulkemisapuvälineet pois - On ollut Eevaa , keveämpää Rollaattoria, Kyynärsauvaa ja tavallista kävelysauvaa tukena ja turvana - NYT ei ole - olen selvinnyt n 2 viikon ajan kotona ilman niitä - en ole kaatunut -AIKA vapauttavaa - en silti hötkyile , sauvat ovat mukana pyöräni tarakassa - seuraava vaihe lienee selvitä ilman sauvoja epätasaisella ulkona ! Työtä tämä on vaatinut ja hyvää kannustusta ja ohjeita - TOISTOJA TOISTOJA ja Vielä kerran TOISTOJA jotta käveleminen - ei vielä hyvä, On saatu ns LIHASMUISTIIIN. Kaikesta avusta ja tuesta olen tietysti kiitollinen kuin myös siitä miten minua on opetettu pienenä ja pojan koltiaisenakin! Homma jatkuu ! Mitä huominen tuo tullessaan emme tiedä - Huominen kuitenkin lienee meille monelle Mahdollisuus ! Käyttäkäämme se mahdollisuus hyväksemme joko itselle , perheelle , läheisille tai vaikka niille jotka jotakin apua tarvitsevat - jos siihen pystyy ! Ehkä jotain tältä saralta tulee myöhemmin julkisuuteen, aika näyttää ?!

Niin tänään 31.7 on Helenan päivä - Helenahan on monissa maissa yleinen nimi- Nimi tulee Kreikan loistavaa tarkoittavasta sanasta , Onnitteluni kaikille Helenoille !
Palataan kanavalle !
Ystävällisin terveisin!
Osmo Heikki
22. heinä, 2020

Viime viikolla (16.7)  keskuudestamme poistui pelaaja, joka vuosituhannen vaihteessa oli yksi seuramme Superpesisjoukkueen  kantavia voimia. Mika Kallio pääsi kotipesälle 43 vuotiaana.

Hän edusti Superpesisurallaan kasvattajaseuraansa Pattijoen Urheilijoita kuusi kautta, jonka aikana seura saavutti 2 SM-mitalia. 2001 pronssia ja 2002 hopeaa. Mika pelasi myös myöhemmin   seuran maakuntasarjan joukkueessa Hänestä jäi  monia muistoja  - 1 mieleen painuvin minulle oli Juva - Raahe ottelu  14.7.1998 jossa MIKA yllätti Juvan Koppariparin ja löi yllätyskunnarin  - Raahe  voitti tuon peli 2-0 ! Juoksuja hän ehti tuoda 6 v  SP kautena   n 240 ,  merkittävä saavutus  sekin !

Tilannetajuhan Mikalla  oli hyvä  ja hän liikkui niin sisällä kuin ulkonakin  ns kepeällä jalalla !

Mika Kallio edusti kasvattajaseuransa lisäksi pääsarjaurallaan Kiteen Palloa ja Kankaanpään Mailaa. Hänelle kertyi urallaan 211 Superpesisottelua.

Me haluamme  muistaa hänet lämmöllä  ja otamme osaa läheisten syvään suruun!

R.I.P    Mika 

Osmo Heikki

22. heinä, 2020
16. heinä, 2020
Ja Huolto pelasi - laitettiin hyvä kiertämään! 15.7 sanoi uskollinen polkupyöräni sopimuksen irti - olihan sillä kierretty jo n 4500 km / vuodessa !! Ketju oli niin löysä ettei se pysynyt päällä - mutta ei hätää Soitin Kone - Vapariin - mistä pyörän hankinkin 2019 ja niin sieltä pakettiauto porhalsi minua hakemaan malmitieltä - pyörä kyytiin ja minut Roudattiin kotiovelle - Pyörä tuli sitten 16.7 korjattuna kotiin ! Kannattaa katsoa mistä tuotteet ostaa - eipä olisi luultavasti verkkokaupassa hommeli ONNISTUNUT !
KIITOKSET HYVÄSTÄ PALVELUSTA KONE VAPARILLE !!
16.7 oli meidän vuoromme , hankimme paikallisesta kivijalkaliikkeestä lasten Koulurepun - ja penaalikin sinne tuli mukaan veimme sen paikalliseen kivijalka pankkiin kun siellä oli sellainen keräys ! LAITOIMME SIIS HYVÄN KIERTÄMÄÄN . Meille tuli molemmista hyvä mieli - toivomme että joku koulunsa aloittava tulee myöskin hyvälle mielelle!
Niin keräys jatkuu Elokuun alkuun ! Siitä vaan hyvää mieltä hankkimaan !
Osmo Heikk
11. heinä, 2020

10.7 päivä oli päivä isojen tähtien alla  - kirjoitettiinhan silloin  yhtä vertaansa vailla olevaa Pesäpallohistoriaa .  Yiivieskan  Kuulan kasvatti   Sami Haapakoski saavutti  Pattijoen Urheilijoissa  merkkipaalun , hän toi  ottelussa  Kempeleen Kiri - Pattijoen Urheilijat   1000 :n juoksunsa !!!  - luku hakee vertaistaan  .  Samin 1:n  Superpesiksen  Runkosarjan juoksu syntyi  ( PPL Tulospalvelun mukaan)  16.5. 2002  Kuopio -Hyvinkää ottelussa jonka  Kuopio voitti   2-0

 Vuosina 2003–2018 Haapakoski voitti seitsemän etenijäkuninkuutta ja sijoittui 16 kaudella peräjälkeen kolmen parhaan joukkoon etenijätilastossa. Kaiken lisäksi 160 ylempien pudotuspelien ottelussa tilastoihin on kertynyt 248 juoksua. 

Sami on edustanut  3 :a    Miesten Superpesisseuraa   Puijon Pesistä , Vimpelin Vetoa ja nyt toistamiseen  Pattijoen  Urheilijoita , lisäksi Sami pelasi Pattijoen  Urheilijoiden  A -poikien superpesisjoukkuueessa  v 2000 


– Moni asia juoksumäärään  on  vaikuttanurt ! Pääosin on saanut pelata hyvissä joukkueissa ja hyvien pelaajien kanssa – vaihtajat ja kotiuttajat ovat myös onnistuneet tehtävissään. Oma kunto on ollut hyvä suurimman osan aikaa urasta, ehjiä kausia on saanut pääosin pelata.

Menestymiseen ovat  vaikuttanut myös Perheen - läheisten - sidosryhminen jne sitoutuminen pesäpalloon  - tietysti Samin tekemä työ ja antautuminen lajille ovat olleet esimerkillisiä. 

Onnittelemme  Samia hänen merkkipaalunsa saavuttamisen johdosta !

Osmo Heikki